Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε από 1.1.2017 λειτουργεί το ΤΜΕΔΕ ως καθολικός διάδοχος του ΤΣΜΕΔΕ στους τομείς εγγυοδοσίας και πιστοδοσίας, ενώ οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις έχουν περάσει στον ΕΦΚΑ.

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ, αποφασίστηκε η παράταση μέχρι 31.3.2017 της καταβολής των εισφορών του Β εξαμήνου 2016 των μηχανικών που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση του πρώην ΤΣΜΕΔΕ – ΕΤΑΑ.

Στην παράταση εμπίπτει και η εξαμηνιαία δόση έναντι αναδρομικών οφειλών που προβλέπονται από τον Ν. 3986/2011 και καταβάλλονται σύμφωνα με την αριθμ. 398/Θ.20/18.5.16 του ΔΣ του Ε.Τ.Α.Α.

Σας επισημαίνουμε ότι για να διατηρηθεί η δυνατότητα των ευεργετημάτων και δικαιωμάτων (ρύθμισης, ασφαλιστικής ικανότητας/ενημερότητας, κλπ), θα πρέπει να καταβληθούν τα απαιτούμενα ποσά μέσα στα χρονικά όρια της νέας προθεσμίας.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΣΜΕΔΕ τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών και διαφορών Β εξαμήνου 2016 για όσους ασφαλισμένους δεν έχουν εξοφλήσει τις εισφορές τους.